Πώς ο εγωμανής του εγωλάτρη σου σε κάνει το τυφλό του υποχείριο…

Types of Liberalism

Πώς ο εγωμανής του εγωλάτρη σου σε κάνει το τυφλό του υποχείριο…

 

Άρθρο του Σωτήρη Τσατταλιού

 

Types of Liberalism
Types of Liberalism

 

Types of Liberalism
Types of Liberalism

Η ενασχόληση του πνεύματος με τους αγώνες είναι ένα αναπόσπαστο μέρος -και όχι της απόσπασης όπως αλλού- της ουσίας και της υπόστασης, που θα μπορεί να εξασκείται συχνά με τον τρόπο που θα βελτιώνει τη ζωή στις ανθρώπινες ελευθερίες όπως θ’ αρμόζει στα κατάλληλα προσόντα. Στην ενδογενή και την εξωγενή μάχη του αγώνα των φορέων, στην αναλογία της φύσης και της ελευθερίας δίχως τον όρο ταμπού, της άρρωστης κοινωνίας η πνευματικότητα. Οτιδήποτε θ’ απελευθερώνει δεν μπορεί να αισθάνεται κλειστό/περιορισμένο σώμα στην κατεύθυνση της δράσης για την οντότητα, όπως η ενότητα του σώματος, της ψυχής, μαζί θα ‘ναι και η ονειροπόληση. Κάθε διάσταση θα ‘ναι στη δική μας την ευεξία ή την τακτική, που θα εκφράζει τ’ ανθρώπινα συναισθήματα με την πνευματική αφύπνιση. Όπως θα ‘ναι εκπληκτικό ν’ ανακαλύπτουμε το εσωτερικό μας παιδί στη διαδρομή της συμβουλής που κατόπιν θα ωριμάζει ή τα κουρασμένα βλέμματα στη φρεσκάδα του δημιουργικού μας πνεύματος. Πρέπει να έχεις ευδιάθετες σχέσεις, με τις διαφορετικές ανάγκες και τους τρόπους που θα του δίνει τα πρώτα ερεθίσματα.

 

Είναι μια παράσταση ως ένα όργανο στα διάφορα ερεθίσματα, ακόμα και για τις ωραίες συζητήσεις μας, σαν τον ατελείωτο κύκλο στις πληγές που προκαλεί την ευγνωμοσύνη. Στην έρευνα, οι ομάδες της εστίασης των διαχρονικοτήτων μπορεί να έχουν διαφορετικά είδη των πεποιθήσεων, των απόψεων, με τα εξωτερικά ζητήματα δίχως να λαμβάνεται… υπόψη ο εκλεκτικισμός του υπεριστορικού.

 

Πάντα είναι η κλίση που έχουν, γιατί τους άρεσε πολύ, και το ταλέντο έρχεται με την εξάσκηση, ανεξάρτητα τι έχετε κατορθώσει… όταν τα παιδιά ή οι άνθρωποι βρίσκουν τις προκλήσεις και τις δυσκολίες, θέλει τον/τη σύμβουλο των υγιών τρόπων, όχι πάντα τον διαπληκτισμό. Σε οτιδήποτε δεν είναι δίκαιο μας υποδηλώνει ή μας εξανδραποδίζει, γιατί η ζωή της φημολογίας υποτίθεται ότι είναι δίκαιη, αυτές οι αλληλενέργειες μπορούν να χαλάσουν τη ζωή μας. Ν’ αντιμετωπίζεις άλλους χωρίς τη συμμετοχή τους ή την επίδραση, δεν είναι έξυπνο όπως του πρότειναν ή να προσπαθούν πάντα να πιστεύουν ότι πρέπει διαρκώς να ενεργούν έξυπνα, δεν είναι μ’ εξυπνάδα, θα ‘ναι αβέβαιο, και σίγουρα δε θα βλέπετε ότι μαθαίνετε από τα λάθη σας, και θ’ αρνείστε συνεχώς τα ελαττώματα σας με τη συγκάλυψη, πάντα θα νομίζουμε ότι είμαστε οι ανόητοι όταν συναναστρεφόμαστε με τους ανόητους, με αυτές τις αλληλενέργειες και μπροστά στ’ αφηρημένα προβλήματα. Πάντα, να εκτιμάτε τα άτομα των διαφορετικών σκέψεων και των ενεργειών.

 

Πώς ο εγωμανής του εγωλάτρη σου σε κάνει το τυφλό του υποχείριο, στα όργανα των αποδείξεων του εαυτού σου. Ο

Types of Liberalism
Types of Liberalism

εαυτός μας υποδέχεται με διάθεση τις αντιληπτικότητες που θ’ αντιστοιχεί, αναλόγως τη στάση που θα έχουμε στη ζωή μας, στη ζωή των αισθημάτων και των αισθήσεων, με κάθε ανάκαμψη προς την καλυτέρευση της βίωσης για τον φιλοπρόοδο προορισμό του ανθρωπιστικού, πρέπει να διαφωνούμε με τον εαυτό μας σε κάποια θέματα για τον φιλοπρόοδο προορισμό… και αντίθετα στις γνώμες σας που θα πουλάτε με βεβαιότητα την αβεβαιότητα. Η επιφάνεια της μεταφοράς πάντοτε θα θαμπώνει το ρηματάκι και τη νίκη, έτσι με τη μορφή του ερωτηματικού αποκαλύπτει -πώς σκέφτεται, πώς μπορεί να κάνει μια διαφορετική παρατήρηση του σχολίου…; Είναι ένα παράδειγμα με μερικές προτάσεις γι’ αποφάσεις, όπως ο άνθρωπος που δε θα μπορεί να εκτιμήσει τον χρόνο ενός άλλου θα ‘ναι η απόφαση του, επομένως θα επικεντρώνεται στην αναγνώριση του φιλοτομαριστή, ή στο ψώνιο του επιδειξιομανούς, του νάρκισσου, και στου φιλοτομαρισμού την ειρωνεία της υπεράνω ανωτερότητας, της ανασφάλειας.

 

Συνήθως στην ώρα των ορθολογικών αποφάσεων, η αίσθηση και το αίσθημα στην πνευματική ισορροπημένη ελευθερία μες στον ψυχικό κόσμο… του φιλάλληλου, ανάμεσα στους πολλούς θ’ απουσιάζει δίχως να νοιάζονται για το συναίσθημα, ή την περιστροφή. Πολλές φορές το συγκεκριμένο αρχηγείο -και για άλλους, με το στιλάτο ύφος του συγκεκριμένου αρχηγείου- δε θα υπολογίζει τους θιασώτες του, στον δρόμο του προς την επιτυχία που του παραχωρούν στα τυφλά, με όσα μπορούν να επαληθευτούν στον σημερινό κόσμο ή με μια είδηση, δίχως να υποχωρήσει η προβολή τους, δίχως την επιμελημένη συνεπαγωγή από τις στιγμιαίες απόψεις άλλων, θα ‘ναι δίχως ν’ αντλούν από τις εμπειρίες και τη μάθησή τους, θα ‘ναι δίχως τις εμπειρίες των άλλων λαών.

 

Το σωστό αντίβαρο θα χρησιμοποιείται και για την ανθρώπινη ισορροπία, εκεί που πολλές φορές νιώθεις ότι σπρώχνει τη νοσταλγία στις εκπληρώσεις. Μαζί με παράλληλο μέτρο στην απλή δομή ή στους απλούς καθαρούς σκοπούς, πολλές φορές έρχονται τα ζητήματα στη ζωή σαν το βαρύ φορτίο, όπως τα προβλήματα που δημιούργησαν οι ίδιοι και οι συμμετέχοντες τους που συμφωνούσαν με αυτό που έκρυβαν αναμεταξύ τους, στα πισώπλατα σαν τη μόνιμη συνωμοσία των στυγνών της μαζοποίησης. Για ν’ αντέχουν τον πόνο άλλοι… αλλά όπως γίνεται συχνά, ξαφνικά τα ζητήματα θα στρέψουν, για ν’ αντέχουν την αθέατη αίσθηση τους, της χαμηλής αυτοεκτίμησης, αυτοί που πουλάνε την πειθώ τους στην απείθεια, για ν’ απολογούνται στην αθέατη αίσθηση τους, για να παρασύρουν με τον αφανέρωτο εαυτό τους.

 

Types of Liberalism
Types of Liberalism

Δεν μπορείς ν’ αλλάζεις αυτά που είχαν/έχουν γραφή ή τη θεωρία των προσώπων, ούτε τις καταστάσεις και τα άλλα πράγματα εσκεμμένα συνεχώς, δε γίνεται καλύτερα στα τυχαία, μπορείς ν’ αλλάξεις ή να είσαι αυτό που θα ‘ναι γιατί γι’ αυτό είσαι εκεί, μην επιδεινώνεις τα πράγματα της ζωής, θα ‘ναι άχρηστο ένα πείσμα αβέβαιο, για να έχεις αυτό που δε σου αρμόζει μες στον γνωστικό σου.

 

Γι’ αυτό θα νομίζεις ότι βρίσκονται σε άλλο σύμπαν… ένα μοναδικό ελάττωμα στο ενδιαφέρον σου είναι πρόβλημα της ρύθμισης ή των αρνητικών διαθέσεων, και όχι το πρόβλημα στον χρόνο, για την αποκατάσταση της διάθεσης, για να παραμείνουν στον καλό δρόμο τα συμπτώματα της απροσεξίας με την αποκατάσταση στην ψυχολογική αλληλεπίδραση, και την ολοκλήρωση των εργασιών στην καθημερινή δραστηριότητα. Να δημιουργήσετε τους στόχους της άρνησης που βοηθάν τα θετικά συναισθήματα, που αποδίδουν ή εξωτερικεύονται καλύτερα με τις συναναστροφές σου στους διαφορετικούς στόχους με τον αντιλαμβανόμενο έλεγχο της αυτοσυγκράτησης, ή τα θετικά συναισθήματα, που αποδίδουν καλύτερα στις συναναστροφές σου. Για ν’ αυτοματοποιούν τις διαδικασίες της δικτύωσης και της επικοινωνίας, στη βελτίωση της ποιότητας και για τις περισσότερες πληροφορίες που θα χρησιμεύει στη γλώσσα της επικοινωνίας στις βελτιωμένες διαδρομές.

 

Types of Liberalism
Types of Liberalism

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *