Για τους πρόθυμους αντιφασίστες… των φιλελεύθερων του αναρχισμού

Types of Liberalism

Για τους πρόθυμους αντιφασίστες… των φιλελεύθερων του αναρχισμού

 

Άρθρο του Σωτήρη Τσατταλιού

 

Types of Liberalism
Types of Liberalism

 

 

Types of Liberalism
Types of Liberalism

Η θετική ελευθερία της αρωγής, είναι να κανονίζεις ή να κανονίζει ο λαός τη βασιμότητα του στην ύπαρξη, και στην υποστήριξη των συνανθρώπων μας, την αυτοκατεύθυνση της βούλησης και στη δύναμη της δράσης συνειδητοποιώντας τους θεσμούς της κοινωνίας, τα δικαιώματα των ανθρώπων, του αυτοκαθορισμού και της αυτοδιάθεσης της ελευθερίας των εύλογων, στις ελεύθερες επιλογές όλων με την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Στη συμπερίληψη παραδειγματικά, περιέχει όλα τα στοιχεία του φιλελευθερισμού στο ύφος, στη μορφή, στο παρουσιαστικό, στη φυσιογνωμία, τον στιλάτο, τον καλό, τον καλύτερο, ή και τον απλά καλό, αλλού συνήθως διοικητικά ο δότης και ο δέκτης με την ανεκτικότητα, με τα δικαιώματα της ελευθερίας και του γραπτού νόμου στο δίκαιο. Πάντοτε οι νοητικοί της λογικής του πνεύματος, θα ‘ναι οι απελευθερωμένοι και με τα υλικά ηθικά του κράτους, αλλά όπως γίνεται η θετική ελευθερία στους δεσμούς των αρνητικών πάντοτε θα επικρατεί.

 

Types of Liberalism
Types of Liberalism

Από ένα περίεργο ταξίδι του συγκεκριμένου κόσμου τους, που είναι δίχως την παροιμία που λέει: «τούτο το χύμα θα φέρει και τ’ αναβόλεμα». Δίχως να δίνω βάση στις αχαρακτήριστες παροιμίες ή στην ουδετερότητα των παροιμιών. Να πάρεις το μάθημα σου, για την ψεύτικη αισθητική των επιτηδευμένων, των ετερόκλητων, των φανταχτερών, της πολυπλοκότητας, των παραδόπιστων της κερδοσκοπίας και των καταναλωτών, στην κακομεταχείριση της συμπεριφοράς, θα ‘ναι στο νόημα “κιτς”, κιτσαριό, είναι συνειδητό.

To όνομα Antifa ήταν στην πραγματικότητα μια φάρσα, είναι από τα άτομα που δεν καθορίζουν καθόλου… είναι στο μηδενικό ως αντιφασίστες. Γιατί τo όνομα Antifa, είναι και σαν το νόημα της αντιστοιχίας… του αντίβαρου, του αντιήρωα, σαν το νόημα ν’ αντιρωτάς, ν’ αντιδανείζεις, σαν το νόημα της αντιδιαδήλωσης, η αντιδιαδήλωση είναι διαδήλωση απέναντι σε άλλη διαδήλωση για την αντιλογία, την ανταπάντηση. Αντι- αντί, είναι και ο αντιφασιστικός φασισμός, αντι- της σύγκρισης, της αντιστοιχίας, της αντικατάστασης, της ανταπόδοσης, της άρνησης, της εναντίωσης…
Για τους πρόθυμους αντιφασίστες της αλληλοβοήθειας, που όσο μπορούν συνεισφέρουν επιλεκτικά με όρεξη τις προθυμίες τους, ο αντιφασισμός εδώ θα ‘ναι ο προτρεπτικός σύμβουλος, για τις ενημερώσεις των κακών πράξεων στα παιδιά, για να κατεβάζει το χέρι παραδειγματικά, για να μη φτάνουν ποτέ στην επιθετική βιαιοπραγία της επιβολής, της καταπίεσης.

Μέσω του φιλοσοφικού αναρχισμού «Philosophical anarchism», στη σύνθεση για τη συνένωση, για τους πρόθυμους

Types of Liberalism
Types of Liberalism

αντιφασίστες της αλληλοβοήθειας. Ο φιλελεύθερος άνθρωπος έχει το δικαίωμα στη δίκαιη αξιολόγηση, του κριτικού φιλελευθερισμού, έχει το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, όπως η αρχή θα προμηθεύει και έναν ανεξάρτητο όρο, έτσι και ο συγκεκριμένος άνθρωπος θ’ αναπτύσσεται οργανικά, σύμφωνα με τους νόμους της φύσης, πρέπει να αποδεχτεί την κοινωνία που μοιάζει εντυπωσιακά δίπλα του.
Ο αναρχισμός, ο αναρχισμός είναι ο ετυμολογικός της αρχής που θα διαφεντεύει, θα κυβερνάει, ο άλλος όρος είναι ο αντικρατισμός, οι άλλοι όροι είναι οι αντιεξουσιαστικοί, ο αναρχισμός πηγάζει από την αρχαία Ελλάδα μαζί και για μια ελεύθερη κοινωνία, δίχως τους περιορισμούς στη συνείδηση. Και για μια ελεύθερη κοινωνία αυτοδιοικούμενη ή ενωμένη, που θα υποστηρίζει την αλλαγή απέναντι στη βίαιη σκληρότητα, στα εγκλήματα, στα κρατικά εγκλήματα, στα εγκλήματα πολέμου, και με την αντιτρομοκρατική έννοια του άνομου δικαίου της αυθεντικής δεξιάς των φιλελεύθερων του αναρχισμού.

Ως πολιτική έννοια ο αναρχισμός θα ‘ναι στο χάος του χάσματος της αβύσσου και των ατμοσφαιρών η διάθεση, των απρόβλεπτων, των οργανωμένων, των φυσικών, της αταξίας, της ηλετάξης ή και να πειθαρχούν τον εαυτό τους… Ο αναρχισμός μας θα ‘ναι οι εθελοντικές αυτοδιοικούμενες οργανώσεις των φιλτραρισμένων ανεξάρτητων ιδεωδών, για τους αντιεξουσιαστικούς ειρηνοποιούς της αντιπολίτευσης, θα ‘ναι οι επαγγελματικές συνδικαλιστικές οργανώσεις των εθελούσιων, των συγκεντρώσεων για έναν κοινό σκοπό στον κοινό στόχο. Θα ‘ναι για τις μεγαλύτερες ελευθερίες των πολιτών, καθώς θα ‘ναι ο τρόπος της προστασίας από την απάτη, και της ιεραρχικής απεξάρτησης, ζητώντας θα ζητωκραυγάζουμε για την υλοποίηση του δικαιώματος. Δίχως να εμποδίζει την εξουσία στον λόγο της δημοκρατίας, αλλά όταν θα μειώνεις, θα σε προβληματίζουμε.

Όπως συγκεντρώνατε παλιά από διάφορες διαδικτυακές πηγές τους διαδηλωτές, έτσι και οι μαέστροι του φιλελευθερισμού διαδραματίζουν μεγάλη αντιφασιστική δραστηριότητα με τις προοδευτικές συμπεριφορές, στη μαχητική αντίθεση προς τον φασισμό. Ο ολοκληρωτισμός είναι πάθηση των παρανοϊκών του ολοκαυτώματος, της ατροφίας, που θα ταΐσουν μόνο λαπάδες τους μπάσταρδους υποτελείς ή τους βαφτισμένους των αιματοβαμμένων του ολοκαυτώματος.

Types of Liberalism
Types of Liberalism

Στις ψηφιακές εκστρατείες για τον ψηφιακό ακτιβισμό και για τις διαδικτυακές αναφορές, για κάθε ζήτημα στην κατεύθυνση του τομέα και στον σχεδιασμό της κοινότητας, για να οικοδομήσουμε την κοινότητα, με άλλους ομοϊδεάτες στη μεγάλη κοινότητα. Στις διαμαρτυρίες του δρόμου… στους στόχους των εκστρατειών που θα ‘ναι πολύ δραστήριες, για να λογοδοτήσει σ’ εκείνους που έχουν την εξουσία, όπως θα ‘ναι και στις διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας, στις διαμαρτυρίες ενάντια σε κάθε είδος του ρατσισμού, για όλα θα ‘ναι ένα διαφορετικό εργαλείο της αντίστασης. Στην αντιπολίτευση του κέντρου, θα συμφωνείς και θα διαφωνείς εκεί που πρέπει, εδώ σαν τους έφηβους, ίσως θα ‘ναι πιο συχνά, στη φαινομενική σύγκρουση της διαφωνίας, και σ’ εκείνους που έχουν την εξουσία της δημοκρατίας τους, και στους φασίστες του ολοκληρωτισμού. Στο πραξικόπημα του ολοκληρωτισμού ή όταν έχουν την εξουσία θα ‘ναι η επαναστατικότητα της μαζικής εξέγερσης του ξεσηκωμού.

Η ανυπακοή της υπακοής… στο βάρος της δυσκολίας κάποιου άλλου θα φέρνει την πολιτική ανυπακοή, θα ‘ναι από τα σημαντικότερα του δικαίου, των φυσικών κανόνων, για ένα καλύτερο μέλλον που θα φυλακίζει άδικα ενώ θα βρίσκεται πάντοτε στην εξέλιξη, απέναντι στην τήρηση των απαιτήσεων και των νόμων του κράτους της κυβέρνησης, για αυτήν την ισορροπία θα ‘ναι και η αντίδραση στον καπιταλισμό τους.

Πριν από το δεύτερο, μίλησες στο πλήθος των ανατρεπτικών αντιμαχόμενων κινημάτων, έχοντας την πόλη με γροθιές που μαζεύτηκαν γύρω σου, για ν’ αντιμετωπίζουν τις εκκρεμείς εικασίες των θεμάτων.

Μίλησες για μια σημαία… αλλά το κόκκινο της φωτιάς θα εκπέμπει τη ζωή, το κόκκινο του αίματος, θα συμβολίζει στον

Types of Liberalism
Types of Liberalism

συνειρμό την ψυχική δύναμη, θα δίνει την ενέργεια, που στη συνέχεια θα επανεμφανίζει την αποφασιστικότητα, και το πάθος που θα παίζει στο πρόγραμμα της αγάπης, της ενότητας, του θυμού της δυσαρέσκειας, της ωριμότητας και της ορμής η αναπαραγωγή στην επιβίωση…

Για μια σημαία… το μαύρο της απουσίας του χρώματος, στο μαύρο χρώμα της θλίψης θα συμβολίζει στον συνειρμό το σκοτάδι, τον θάνατο, την κομψότητα, θα ‘ναι και των αυτοσυγκρατήσεων και απομείναμε ανέκφραστοι, στην αίθουσα της αναμονής. Το κόκκινο στο μαύρο, θα ‘ναι των αντιρατσιστικών αντιφασιστών μας, των διαδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν από τους αντιφασίστες του φιλελευθερισμού.

Το λευκό είναι στο εσωτερικό μας, το λευκό της ζωηρής φωτεινής ενεργητικότητας, το ευρύ, είναι της ειρήνης, των εξαγνιστικών, των αλέρωτων, είναι της αθωότητας, της πνευματικότητας, της σοφίας, της γνώσης.

(Liberalism, Feminism, Equality before the law, LGBT rights by country or territory, LGBT rights in Nebraska.)

Types of Liberalism
Types of Liberalism

Ο θεμελιακός κανόνας της αρχής ως πολιτική στο κοινωνικό σύστημα, θα ‘ναι πάντοτε οι επικριτές στον ολοκληρωτισμό. Οι αντιφασιστικοί του φιλελευθερισμού θα κατηγορούν την ψευδή έννοια γι’ αντίφα, όπως ο άναρχος είναι δίχως την έννοια του αναρχισμού, είναι δίχως την έννοια της αρχής, δίχως αρχή και τέλος, τα άναρχα των αυθαίρετων.
Θα διαπαιδαγωγείστε, για να διαπαιδαγωγήσετε; Για να μην πειθαναγκάζουν με την υποβολή. Πώς φοβάστε την ελευθερία; Θα ‘ναι το λάθος στους χαρακτήρες της, θα ‘ναι το σωστό στις παγίδες της ζωής γενικά. Με την πλήρη πρόνοια θ’ αδειάζει η οδύνη όταν το αποτέλεσμα θα σώζει, έστω με πολύ προσπάθεια. Θα ‘ναι το μεγαλύτερο λάθος στην ανελευθερία, στις μόνιμες παγίδες του λήθαργου, δίχως την προσπάθεια… να σωθεί έστω μια ζωή. Να έχουν τις επιθυμίες της ζωής, να κάνουν όνειρα, να έχουν το δικαίωμα της ενημέρωσης σε αυτό που θα τους αποσαθρώνει. Θα έχει ξεσηκώσει τον κόσμο, για να μην εμποδίζουν κανέναν και κανένα θέμα… που δε θα ενοχλεί -στο λάθος του χαρακτήρα τους θα διαπαιδαγωγήσετε;

 

Types of Liberalism
Types of Liberalism

 

Types of Liberalism
Types of Liberalism

 

Types of Liberalism
Types of Liberalism

 

Types of Liberalism
Types of Liberalism

 

Types of Liberalism
Types of Liberalism

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *